FAQ- olje på Sachsmotoren.

Her kan du finne svar på ofte stilte Tempospørsmål

Moderator: FAQ-gruppe

Svar
Christian
Innlegg: 1712
Registrert: 04 jun 2004 15:44
Sted: Kongsvinger, Hedmark
Kontakt:

FAQ- olje på Sachsmotoren.

Legg inn av Christian »

Både den 3- og 4-girede Sachs-motoren i Corvette, 4-girs i Comet og 2-og 3-girs i Swing og Comfort skal ha samme olje og mengde, 2 dl. Det er fra Sachs-fabrikken opprinnelig anbefalt gearolje SAE 80 GL-1. Denne kan imidlertid være vanskelig å få tak i. Derfor anbefaler de som leverer smøreoljer å benytte motorolje SAE 30. Denne har samme viskositet som SAE 80 gearolje. Denne oljen kan kjøpes enten hos Bilxtra, der heter den "Classic 30 motor oil" og er beregnet på veterankjøretøy, eller man kan benytte motorolje til gressklipper. Denne fåes bl. a. hos Felleskjøpet, og hos de som selger hagemaskiner.

Avtapping av oljen skjer gjennom tappeplugg midt under blokka. Pluggen i cluchdekslet er bare nivåplugg, ikke tappeplugg.

Påfylling skal, i følge rep. håndboken fra Sachs, skje i gjennom der som speedometerwiren går ned i blokka. Om man velger å fylle olje gjennom "S"-dekslet på clutch-siden, må motoren legges på siden for at oljen skal renne inn i gearkassen.

På 125, 150 og 175 cc motorene skal det være7 dl olje av samme kvalitet som på overnevnte motorer. Oljen kan fylles enten i oljefyllingshullet på toppen av blokka, eller i "S"-dekslet.

Christian.

Svar