Side 1 av 1

tenningsfusk

Lagt inn: 06 aug 2005 18:09
av økogutt
Hei.
Har skrudd litt på en panter 370 av en kamerat der tenninga fusker.
Det begynte med at motor'n "hikka" og gikk uregelmessig. Etter hvert ble dette verre, motoren gikk kun på høyere turtall (4000opm++) og kutta ut under dette. Og nå går'n ikke i det hele tatt. Jeg tenkte kondensator'n var problemet, men så vidt jeg har hørt så enten funker denne eller ikke.
På Birimarkedet i dag ble jeg tipsa om at kanskje tennspola var gåen, kan dette stemme? Og hvordan kan jeg sjekke dette? (har volt-måler mm i orden)
mvh andreas

Lagt inn: 07 aug 2005 01:52
av tempotom
Kan være en dårlig tennspole,- da vil den ha litt turtall for å gå. Det kan også være at motoren får falskluft, da vil den ikke gå særlig lenge på tomgang/lavt turtall. Bare et par av flere muligheter...

Lagt inn: 16 aug 2005 12:12
av økogutt
Nå har jeg bytta ut tennspolen til en som var i orden, men fortsatt ingen gnist. så byttet jeg kondensatorn, men ingen gnist. Og til slut avbryterkontaktene. og vips, så gikk 'n. Men han går hver gang ca 3-4 sekunder, så dør'n. Da er pluggen våt. Har bytta forgasser uten resultat, så det må være tenninga som gir seg etter kort gange. Har noen opplevd dette før. Trenger hjelp
mvh andreas

Lagt inn: 19 aug 2005 11:35
av Robin
Har samma problemet på min 370, ingen gnist, er det stiftene du mener når du sier avbryterkontaktene.

Lagt inn: 19 aug 2005 14:36
av økogutt
ja, avbryterkontakter =stifter

må være noe i tenninga som åverbelastes eller noe, så det streiker
Noen tips om hva det kan være?

Lagt inn: 21 aug 2005 15:17
av økogutt
Hei.
Nå har jeg bytta tennplug på panter`n og tenningsproblemet var helt borte.
Det minst snsynlige er ofte det mst sansynlige :o